a man with a magnifying glass

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die miljoenen mensen wereldwijd treft en zowel fysiek ongemak als emotioneel leed veroorzaakt. Inzicht in de oorzaken en het onderzoeken van effectieve behandelingsopties kan helpen bij het beheersen en verminderen van de gevolgen. Bij ReBalans bieden we uitgebreide gezichtsbehandelingen die acne aanpakken en een heldere, gezonde huid bevorderen.

Wat veroorzaakt acne?

Acne wordt voornamelijk veroorzaakt door de interactie van verschillende factoren:

 1. Extra talgproductie: Talg is een olieachtige substantie die door talgklieren wordt geproduceerd om de huid gesmeerd te houden. Overproductie kan echter leiden tot verstopte poriën en de ontwikkeling van acne.
 2. Verstopte haarfollikels: Dode huidcellen kunnen zich vermengen met talg en haarzakjes verstoppen. Dit creëert een omgeving waar bacteriën goed gedijen, wat leidt tot ontstekingen en puistjes.
 3. Bacteriële infectie: De bacterie Propionibacterium acnes (P. acnes) komt veel voor op de huid en kan infecties en ontstekingen veroorzaken als ze vastzit in haarzakjes.
 4. Hormonale veranderingen: Hormonale schommelingen, vooral tijdens de puberteit, menstruatie, zwangerschap of door bepaalde medicijnen, kunnen de talgproductie verhogen en leiden tot acne.
 5. Dieet en levensstijl: Hoewel het precieze verband tussen voeding en acne nog steeds wordt bestudeerd, suggereert bepaald onderzoek dat voedsel met een hoog glycemgehalte, zuivelproducten en bepaalde andere voedingsfactoren acne kunnen verergeren.
a cartoon of a man

Effectieve acnebehandelingen

Een effectieve aanpak van acne bestaat uit een combinatie van goede huidverzorgingspraktijken, professionele behandelingen en, in sommige gevallen, medische ingrepen:

 1. Topische behandelingen:
  • Benzoylperoxide: Dit helpt bacteriën te verminderen en verstopte poriën te voorkomen.
  • Salicylzuur: Dit bevordert het afwerpen van dode huidcellen om poriën vrij te houden.
  • Retinoïden: Afgeleid van vitamine A, helpen retinoïden om poriën te ontstoppen en ontstekingen te verminderen.
 2. Orale medicijnen:
  • Antibiotica: Orale antibiotica kunnen bacteriën en ontstekingen verminderen.
  • Anticonceptiepillen: Voor vrouwen kunnen hormonale anticonceptiepillen de hormonen reguleren die acne veroorzaken.
  • Isotretinoïne: Een krachtig medicijn dat wordt gebruikt voor ernstige acne die niet heeft gereageerd op andere behandelingen.
 3. Professionele behandelingen:
  • Chemische peelings: Hierbij wordt een chemische oplossing op de huid aangebracht om de bovenste laag te verwijderen, waardoor de groei van een nieuwe, heldere huid wordt bevorderd.
  • Laser- en lichttherapie: Deze behandelingen pakken bacteriën aan en verminderen ontstekingen.
  • Extractieprocedures: Uitgevoerd door dermatologen om grote cysten of hardnekkige mee-eters en whiteheads te verwijderen.
 4. Natuurlijke en lifestyle remedies:
  • Gezonde voeding: Meer fruit, groenten en volle granen eten en minder suiker en zuivel consumeren.
  • Stressmanagement: Technieken zoals yoga, meditatie en regelmatige lichaamsbeweging kunnen helpen bij het beheersen van stressniveaus, die de hormoonproductie en daarmee acne kunnen beïnvloeden.
a spa beauty salon Rebalans with a glass table and chair

Acnebehandelingen bij ReBalans

Bij ReBalans bieden we een reeks gespecialiseerde gezichtsbehandelingen aan om acne te bestrijden en de gezondheid van de huid te verbeteren:

 1. Neodermiebehandelingen: Onze Bio-Peeling – editie Floreth of Earth is een zeer effectieve gezichtsbehandeling met algen en plantenextracten om de huid te zuiveren, pigmentvlekken te verminderen en rimpels te verminderen. Deze behandeling is uitstekend voor het behandelen van acne en het verbeteren van de algehele huidtextuur.
 2. Sothys huidverzorging: Onze Sothys gezichtsbehandelingen zijn afgestemd op jouw specifieke huidbehoeften. De Sothys Hydra 4HA Super Moisture Booster gezichtsbehandeling, bijvoorbeeld, is ontworpen om de vochtarme huid te behandelen, die soms gepaard kan gaan met een acnegevoelige huid of deze kan verergeren.
 3. Peeling op maat: De Cosmeceutical Peeling AC Pro Peel (Sothys) en Glysalac Pro Peel zijn uitstekende opties voor huidverjonging en de behandeling van acne. Deze peelings helpen bij de dieptereiniging, exfoliëren en verbeteren de uitstraling van de huid.
 4. Regelmatig onderhoud: Regelmatige gezichtsbehandelingen en huidverzorgingsroutines kunnen aanzienlijk bijdragen aan het behoud van een heldere huid. Onze professionele schoonheidsspecialisten bij ReBalans zullen je huid beoordelen en het beste behandelplan voor je aanbevelen.

Jouw weg naar een heldere huid begint hier

Bij ReBalans begrijpen we dat elke individuele huid uniek is. Ons team van gecertificeerde en professionele massagetherapeuten en schoonheidsspecialisten in Den Haag en Bezuidenhout is toegewijd aan het bieden van persoonlijke zorg. Door het gebruik van hoogwaardige producten en geavanceerde technieken willen we je helpen om je beste huid ooit te bereiken.

Voor degenen die acne effectief willen aanpakken, bieden onze behandelingen zowel directe verlichting als oplossingen voor de lange termijn. Bezoek ons bij ReBalans en ervaar een holistische en verjongende benadering van huidverzorging. Jouw reis naar een heldere, gezonde huid begint met één enkele stap – boek vandaag nog je afspraak!

Referenties:

 • Mayo Clinic. (2021). Acne: Overzicht. Opgehaald van Mayo Clinic.
 • Amerikaanse Academie voor Dermatologie. (2022). Acne: Oorzaken. Opgehaald van AAD.
 • Nationaal Instituut voor Artritis en Musculoskeletale en Huidziekten. (2022). Acne. Opgehaald van NIAMS.

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *