Oh boy, het is weer de tijd van het jaar dat iedereen om je heen ziek, zwak en misselijk wordt. De dagen zijn korter, het word sneller donker en koud. Sniffende en hoestende mensen overal! Hoe wapen je je hier tegen? Één fijne tip: Golden Milk aka Tumeric Latte drinken.

Wat is Golden Milk?

Golden Milk wordt o.a. gemaakt met kurkuma en gember. Kurkuma staat binnen de Ayurveda bekend om zijn vele gezindheidsbevorderende en medicinale eigenschappen.

Kurkuma is een natuurlijk antibioticum en staat bekend om zijn antibacteriële eigenschappen en reinigende werking. In de Ayurveda wordt het als medicijn ingezet voor chronische aandoeningen. Denk aan spijsverteringsstoornissen, artritis en ontstekingen.

Gember is een krachtige antioxidant en vertraagt het verouderingsproces. Ook zit gember vol met kalium, vitamine b6, calcium, magnesium en mangaan. Het wordt vaak gebruikt bij maag- en darmklachten en misselijkheid.

Al met al maken vooral deze twee ingrediënten dat Golden Milk een behoorlijk heilzaam drankje kan zijn in tijden van kou, snotteren en niet helemaal lekker zijn. Probeer het eens!

Hoe maak je het?

Golden Milk is redelijk makkelijk te maken! Het makkelijkste recept voor twee mokken is als volgt:

  • 400 ml (plantaardige) melk (gewone melk, amandelmelk, rijstemelk, cashewnotenmelk, wat jij lekker vind)
  • 1 theelepelkurkuma poeder
  • 1 stukje gember van 1 cm dik ongeveer in kleine stukjes of 1 theelepel gemberpoeder (verse gember is wel het lekkerste)
  • 1/2 theelepel kokosolie
  • Snufje kaneel
  • Snufje zwarte peper
  • Later toevoegen: honing of agavesiroop

Warm eerst de melk op in een steelpannetje, niet laten koken en doe dan alle andere ingrediënten erbij. Zodra het warm is, van het vuur halen en even kort de staafmixer gebruiken, dan schuimt het lekker.

Zeef het drankje en verdeel over twee mokken. Doe er dan pas de honing of agavesiroop bij, als je de drank een beetje wil zoeten.

Enjoy!