Zwangerschapsmassage

Zwanger! Een mooie maar ook intensieve tijd voor jou en je lichaam komt je tegemoet. Het is belangrijk om rust te nemen en te ontspannen wanneer je kunt. Na mijn eigen zwangerschap, ben ik me gaan verdiepen in het fenomeen zwangerschapsmassage.

Geef van tevoren aan hoeveel weken je zwanger bent. Als je niet meer op je buik kunt liggen, dan hebben wij een voedingskussen in de praktijk zodat je lekker comfortabel kunt liggen op je zij.

Wat gebeurt er tijdens een zwangerschapsmassage? 

De plots groeiende buik en borsten, de vermoeidheid en emotionele rollercoaster waar je soms in kunt zitten zorgen ervoor dat je lijf extra aandacht kan gebruiken. Ook kan je lichaam meer vocht vast houden, de massage kan ervoor zorgen dat het vocht wat makkelijker wordt afgedreven.

Wij masseren de delen waar jij het meest behoefte aan hebt. Je rug, het bekken (met uitstraling naar eventueel je benen en kuiten) en je schouders krijgen meer aandacht als zwangere, je spieren en gewrichten krijgen meer te verduren tijdens de zwangerschap. Daarnaast is het heel bijzonder om je buik mee te laten masseren, wij merken dat de moeder en het kind er vaak goed en ontspannen op reageren, en het voor de moeder heel bijzonder is om te voelen hoe je kindje reageert op de aanraking. Het mag en hoeft niet. Wij bespreken dit van te voren met je.

Voordelen van een zwangerschapsmassage

Denk hierbij aan:

  • Nek en schouderpijn verminderen;
  • Pijn in onderrug en bekkenklachten verlichten;
  • Krampen in de benen en kuiten voorkomen;
  • Nachtrust bevorderen;
  • Vastgehouden vocht afdrijven.

Een massage helpt je te ontspannen en rustig te worden zodat je de ongemakken van een zwangerschap beter aankunt. Ik spreek uit ervaring!

Natuurlijk, ook als je geen klachten hebt is het fijn om een massage te ondergaan, je kunt zo vaak als je wilt een massage nemen tot aan je uitgerekende datum. Zolang jij je er prettig en ontspannen bij voelt, is dat geen probleem.

Ook bieden wij Duo Massages aan waarbij één of twee zwangere dames gemasseerd kunnen worden! Leuk én ontspannend met je partner of samen met een vriendin te doen.

De zwangerschapsmassage kan je boeken voor:

Duur 60 minuten, kosten € 62,50
Duur 90 minuten, kosten € 88,50