Shiatsu is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het geven van druk (met behulp van duimen, vingers, handpalmen, ellebogen of knieën), rotaties en manipulaties zoals rekken, strekken en draaien van de verschillende lichaamsdelen.

 

Shiatsu is een eeuwenoude Japanse geneeskunst en vindt zijn oorsprong in China. Het heeft als doel om lichamelijke, emotionele en geestelijke klachten te verlichten, gezondheid en vitaliteit te bevorderen en het zelf helend vermogen te activeren. Shiatsu is te vergelijken met acupunctuur, maar er wordt niet met naalden gewerkt. De achtergrond van shiatsu en acupunctuur ligt in de Traditionele Chinese Geneeswijze. Er wordt altijd gekeken naar de persoon in zijn geheel en niet alleen naar de symptomen.

 

Shiatsu wordt uitgevoerd op een futon (matras op de grond) waarbij je je kleding aan kunt houden. Wij adviseren gemakkelijke kleding aan te trekken als je een Shiatsu behandeling bij ons boekt.

 

 

Verschillende oorzaken kunnen lichaam en geest uit balans brengen: denk aan weersomstandigheden, emoties, te hard werken en te weinig rusten of onevenwichtige voeding. Hierdoor kan de Qi in het lichaam worden beïnvloed of geblokkeerd waardoor klachten zoals pijn, stijfheid, benauwdheid, slaaploosheid, vermoeidheid, concentratieproblemen en emotionele klachten ontstaan. Shiatsu zorgt ervoor dat de Qi in je lichaam weer in balans gebracht wordt.

Duur 90 minuten, kosten € 88,50