Bindweefsel massage gezicht

Binnen onze praktijk bieden wij twee vormen van gezichtsmassage aan:

Kobido massage en Facelift massage

Beide gezichtsmassages verbeteren de conditie van de huid en werken op het bindweefsel in het gezicht, hals en decolleté. Het verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Daarom is het een prima rimpel- en littekenbehandeling. De schoonheidsspecialiste past speciale diepe massagetechnieken toe, die op het bindweefsel inwerken.

Wij raden je aan de behandelingen in kuurvorm te doen want voor het beste resultaat zijn er meerdere massages nodig. Een kuur bestaat uit één keer per week gedurende de eerste maand/vier weken en daarna om de week gedurende de tweede maand. Dit zijn zes behandelingen in totaal.

En na deze periode raden we een rustperiode aan van minimaal een maand waarna je de behandeling zonodig kunt herhalen.

 

Facelift massage 

De facelift massage is een zeer intensieve behandeling, waarbij een stevige knijp- en roltechniek in verschillende uitvoeringen wordt gebruikt. De opperhuid wordt gepasseerd en er wordt echt gewerkt op het onderliggende bindweefsel. Zo zorgen de massagegrepen ervoor dat verklevingen worden los gemaakt en afvalstoffen worden afgevoerd. Dit stimuleert de doorbloeding van de huid.

Het heeft tevens een gunstig effect op de mastcellen en fibroblasten. De mastcellen maken hyaluronzuur aan, wat er voor zorgt dat de huid vocht vasthoudt en dus voller oogt. De fibroblasten produceren collageen, wat zorgt voor de stevigheid van de huid. Ook de aanmaak van elastinevezels, waardoor de huid niet verslapt. Kortom: dit is een unieke anti-aging behandeling voor het gezicht, die ervoor zorgt dat je huid weer strakker en gladder wordt.

Deze behandeling wordt gestart met een reiniging, daarna de massage van het gezicht, hals en decolleté met aansluitend een tarwekiem pakking die de huid verzorgt, voedt en kalmeert. Als afsluiting wordt het gezicht hierna gereinigd en voorzien van een dagcrème passend bij jouw huidtype.

Kobido massage

Kobido is een Japanse techniek voor gezichtsmassage en betekent letterlijk “het pad van de schoonheid”. Deze Japanse gezichtsmassage is een traditionele Japanse kunst, die dankzij de ontelbare toevoegingen en verfijningen door de verschillende generaties heen, leidt tot een unicum op massagegebied.

De massage verbetert de bloedcirculatie, zodat er meer zuurstof naar het gezicht stroomt, en verwijdert toxines en dode huidcellen. Elk deeltje van kruin tot schouder wordt met specifieke en aangepaste technieken onder handen genomen. Het is als het ware een combinatie van een hoofd-, nek- en gezichtsmassage, met drukpunttechnieken en technieken uit de lymfedrainage. De behandeling van de meridianen en de acupunctuurpunten in ons hoofd- en halsgebied stimuleert niet alleen een natuurlijke facelift, maar harmoniseert tevens je lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele lichaam.

Deze behandeling wordt gestart met een reiniging, daarna de massage van het gezicht, hals en decolleté en aansluitend wordt het gezicht gereinigd en voorzien van een dagcrème passend bij jouw huidtype.

Advies kuur
Voor het gewenste resultaat adviseren wij het volgen van een kuur van 6 behandelingen:

1e maand: 1 behandeling per week

2de maand: 1 behandeling om de week

Daarna kan je met een losse behandeling per maand of twee maanden het resultaat bijhouden.

De kuur kan je desgewenst herhalen.

Indicaties
 • Versteviging van onderhuids bindweefsel
 • Losmaken van verklevingen
 • Preventie tegen huidveroudering
 • Tegen rimpels, lijntjes en plooien
 • Littekens
 • Vochtophopingen
 • Verslappingen
Contra indicaties
 • koorts
 • hartklachten
 • hoge bloeddruk
 • kwaadaardige tumoren
 • ernstige huidproblemen
 • chronisch eczeem
 • specifieke medicatie, zoals:
 • – middelen met Corticosteroïden
 • – bloedverdunnende middelen
Duur
Bij beide behandelingen is de duur ongeveer 40-45 minuten.
Kosten
De kosten van een kuur van zes behandelingen (binnen 2 maanden) bedragen € 270

De kosten van een losse behandeling hierna bedragen € 50